Egy igazán különleges programra várunk titeket,
melynek során megismerkedünk a csokoládé történetével - honnan származik
a kakaó, milyen feldolgozási folyamaton megy át, hogyan jutunk el
odáig, hogy a kész csokoládét táblás formában élvezhessük.
Mindezt
pedig játékos formában tesszük a művészet, festés segítségével
felfedezve a kóstolás során kibontakozó ízek, aromák sokszínűségét,
izgalmas komplexitását.
Az
esemény során pörkölt kakaóbabot és 4 különböző bean-to-bar csokoládét
fogunk megkóstolni és a kapcsolódó ízeket, érzéseket, színeket
megfesteni.
Az ízek megfestésének élményét Püspök Anita festőművész vezeti.
Az illusztrációhoz segítségünkre lesz a termőterületen készült fényképekből összeállított élményanyag is.
Alkossunk, ízutazzunk együtt!
A
kóstolót tartja: Szabó Gabriella (@specialtystories) bean-to-bar
csokoládé szakértő, IICCT (International Institute of Chocolate and
Cacao Tasting, UK) Level2 okleveles csokoládékóstoló.
FOGLALD LE HELYED!